Saca zní v "King's Tale" jak z filmového soundtracku

27.04.2024 19:44 - Hana Bukáčková | foto: Šimon Horák

Ostravská formace Saca chystá na podzim druhou desku. Po zkraje roku vydaném singlu "Can’t Wait" na ni nyní vábí aktuální novinkou "King's Tale".

"Je to vůbec poprvé, co jsme zkombinovali náš syrový zvuk a takovou v podstatě soundtrackovou produkci. Skladba sice na koncertech velmi dobře šlape ve složení kytary, basa, bicí, ale ve studiu nám začalo dávat smysl podpořit atmosféru efekty. Proto jsme spojili síly s filmovým zvukařem Tomášem Oramusem, který dodal napínavé zvuky a plochy. Celé to smíchal Michal Rucký, který rovněž podbarvil refrény klávesami," zasvěcuje nás do tajů tvorby kapela.

Text písně se volně týká středověku a tehdejších bitev. Proto ji doprovází černobílý animovaný klip od Makse Tkachenka, který má na svědomí i starší, hraný počin skupiny k songu "The Post". Příběh laděný ve stylu stínového divadla vypráví o králi, který se nebojí míru.

Výsledek rozhodně nepůsobí špatně, silný dojem zanechají hutné kytary a muzikantští fajnšmekři si jistě přijdou na své. Píseň ale i tak zní poměrně ploše a jednolitě bez jakékoli gradace, což dojem z ní poněkud sráží.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY